Potresi u niškom Domu Zdravlja

Sukob zamenika gradonačelnika Miloša Banđura(SNS) i direktora Doma Zdravlja, Milorada Jerkana(SNS) na sednici Gradskog veća pokazao je da se ozbiljni interesi „okreću“ oko ove zdravstvene ustanove.

Jerkanu je postavljeno pitanje zašto se planira 24 odsto smanjenja pruženih usluga, na šta je on reagovao, optužujući Banđura „da ga je zvao dva tri puta da bi urgirao oko nekih zaposlenja“ što direktor Doma Zdravlja nije učinio. Kamen spoticanja u okviru koga je ovo izrečeno je bio izveštaj za 2017. godonu oko čega su se ova dvojica naprednjaka sukobila.

Već nedelju dana je počela da se prepričava u Domu Zdravlja da je u proteklom periodu potrošeno 1,3 miliona dinara na edukacije i seminare zaposlenih. Jerkan je ranije odgovorio da je on najmanje putovao, a da su to odlasci zaposlenih sestara i lekara na stručna usavršavanja.

Milorad Jerkan foto: Dom Zdravlja

Na sednici Gradskog veća nije bilo reči o ovome, ali je bilo zaoštrenih rečenica oko toga „ko je koga ili nije, zaposlio“ .

Jerkan je Banđuru rekao „da laže“ dok mu je Banđur obećao da će biti tužen sudu zbog iznetih tvrdnji na ovoj sednici i uz to je dodao da Dom Zdravlja na Skupštini grada Niša mora da izađe sa realnim ciframa poslovanja. Izveštaj je na kraju Gradsko veće ipak usvojilo, ali to će morati da verifikuju odbornici Skupštine grada Niša.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *