Povodom Svetskog dana knjige u niškoj biblioteci 50% popusta na članarinu

Svetski dan knjige i autorskih prava obeležava se 23. aprila svake godine, tim povodom Narodna biblioteka „Stevan Sremac“ odlučila je da će za sve ljubitelje knjiga i čitanja godišnja članarina za decu i odrasle biti po upola nižoj ceni.

Od 20. do 30. aprila 2024. godine, godišnja članarina za korišćenje svih fondova Biblioteke iznosiće 350 dinara, dok će za korišćenje samo fonda Odeljenja knjige za decu članarina iznositi 150 dinara.

„Ako niste u mogućnosti da dođete u Biblioteku u tom periodu, dovoljno je da tada uplatite navedeni iznos, a priznanicu date na uvid i nekog drugog dana. Upis možete obaviti na Odeljenju beletristike i na Odeljenju knjige za decu. Žiro račun Biblioteke je 840–31589845–78“ – navode iz biblioteke.

Odlukom Uneska, Svetski dan knjige i autorskih prava obeležava se 23. aprila od 1995. godine, na dan smrti Migela de Servantesa, pisca prvog modernog romana, i na dan rođenja i smrti jednog od najvećih pisaca svih vremena, Vilijama Šekspira. Ovaj dan je i prilika da se podsetimo na značaj knjige, jedne od najvažnijih civilizacijskih tekovina, spone kojom se prenose iskustva i ulepšava život, i zahvalimo knjizi, koja je istrajavala zajedno uz čoveka i bila oslonac u najtežim istorijskim trenucima, čemu i mi možemo da posvedočimo.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *