Povređeni radnici iz Nisala se oporavljaju

U nesreći koja se u nedelju dogodila u fabrici „Nisal“ opekotine drugog stepena zadobili su radnici Bratislav Jović(49) i Dragan Denić(46) kao i treći zaposleni koji je prošao sa lakim povredama. Aluminijum se topi na preko 600 stepeni tako da im je masa nanela ogromnu bol.

Dvojica povređenih radnika

Njih dvojica nisu bili raspoložni za razgovor, ali su nam pojasnili kako se nesreća dogodila.

  • Jako nas je polela užarena masa na telu. Do ekplozije je došlo kada se voda sručila u istopljeni aluminijum. Tada je došlo do ekplozije, a ja i Denić smo bili odmah tu pored tako da smo loše prošli. Ovaj treći radnik nema velike povrede dok je nas baš dobro opeklo. To mešanje vode sa aluminijumom se retko događa, ali ume da se dogodi. Naše kolege su nam odmah pomogle i u dva automobila nas prevezli u Klinički centar – ispričao je jedan od dvojice povređenih radnika. Oni su kazali da su sudskim organima detaljno objasnili kako se povreda dogodila.
U Nisalu bez komentara

Ova popvreda na radu se dogodila, po svedočenjima njih dvojice oko 04,00 sata ujutru. U „Nisalu“ oko podneva u nedelju nije bilo nikoga ko bi dsao zvaničnu izjavu ko je kriv za ovu povredu na radu.

  • Trojica radnika su prebačena u Urgentni centar KC Niš noćas. Jedan je odmah otpušten kući, a dvojica radnika, starosti 46 i 49 godina zadržani su na odeljenju Klinike za plastičnu hirurgiju. Nisu životno ugroženi. Oni su zadobili opekotine drugog stepena, sa prednje strane trupa – grudni koš, stomak i podlaktice. Oni ostaju na lečenju do daljnjeg – rekli su nam u Kliničkom centru u Nišu.

Obavljen je uviđaj, istraga o uzroku eksplozije je u toku.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *