Požar u „Partizanu“ krenuo sa zadnjeg sprata – postoji sumnja da je podmetnut?

Niški vatrogasci se i posle 21 sat bore da lokalizuju požar koji je „progutao“ krov napuštenog Hotela „Partizan“ u Niškoj Banji. Požar je krenuo da se širi oko 19,30 sati sa zadnjeg sprata u delu koji gleda na veliki park.

https://www.facebook.com/ni.banja/videos/1888471011176388/

Dejan Jovanović, predsednik opštine Niška Banja kaže da je trenutno borba vatrogasaca da se požar ne proširi na šumu koja je iznad hotela.

Za sada nema povređenih. Hitna pomoć je tu sa dve ekipe, a šmrkovi rade punom parom. Ljudi su bezbedni, a imamo sreću da „Partizan“ ima ogromnu terasu tako da se krov tu obrušava kao i užarene grede. Ne mogu za sada da kažem koji je uzrok požara jer će to utvrditi forenzika posle gašenja vatrene stihije. Sigurno je da je požar krenuo da se rasplamsava sa zadnjeg sprata u delu koji gleda prema parku – rekao je on.

Policija je saopštila da je prisutno 17 vatrogasaca spasilaca sa šest vatrogasnih vozila.

Među meštanima postoji sumnja da je požar podmetnut.

U hotelu već odavno nema struje tako da je nelogično da su instalacije izazvale požar. Teško je tvrditi i zašto bi neko zapalio hotel koji je ruina poslednjih godina jer ne radi – kaže nam jedan od meštana Niške Banje.

Ovaj Hotel je pod hipotekom Porekske uprave, a pre nekoliko godina ga je kupio biznismen iz SAD, Srba Ilić. Bilo je pokušaja da se proda za 310 miliona dinara, ali bez uspeha na licitaciji.

M.S.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *