PozitivNi fest počinje večeras u Tvrđavi

PozitivNi Fest počinje večeras u Tvrđavi i trajaće do 17. jula. Festival će u dva dana na dva stejdža okupiti vrhunske di-džejeve, poznate širom sveta, ali i domaće muzičare koji će svirati rok, i pokušati da svim gostima festivala prenesu pozitivnu energiju! – rečeno je na juče održanoj konferenciji za novinare.

Omladina
foto arhiva: gradjanin.rs – slobodna ilustracija

Govorili su Sebastijan Krstić, organizator festivala, Milkan Đerković, program manadžer Resistance Stage-a, i Igor Janković iz Moto kluba Veterani 63. padobranske, uz čiju saradnju se održava moto skup.

 Za festival je sve spremno, i posetioce pored najavljenih dešavanja očekuju još mnoga iznenađenja. Interesovanje je odlično. Sam odabir izvođača garantuje dobru zabavu, i za sada su kritike vezane za program festivala pozitivne. Ideja organizacije PozitivNi, koja stoji iza ovog festivala, bila je da svom gradu pružimo nešto novo, nesvakidašnje i prepoznatljivo, i nadamo se da ćemo u tome uspeti, i da će Niš dobiti još jedan brend.” – rekao je Krstić.

Milkan Djerković, program menadžer festivala naveo je da prvi Pozitiv Fest može da se pohvali zaista sjajnim umetnicima.

Nijedan regionalni festival nije imao ovakav prvi line-up. Naša zamisao je da svetska imena dovedemo u Niš, ali i da Niš pokažemo svetu kroz jednu pozitivnu sliku. 15. jula na Resistance Stage-u nastupaju DBDZ, Alternativa i Ranchatek, a kao hedlajnere imamo Coyua iz Španije i Paula Ritcha iz Francuske. Drugo festivalsko veče, subota 16. jul, rezervisano je za Rescobara,
El Jazzyra DJ SET, Igora Krsmanovića i Dos Padres, dok su hedlajneri Ruben Mandolini iz Italije i Gramophonedzie, DJ iz Beograda, kome se posebno zahvaljujemo na saradnji i svesrdnoj pomoći.” – naveo je Đerković.

Igor Krstić, predsednik Moto kluba Veterani 63. padobranske podsetio je da se u Nišu moto skup nije održao punih sedam godina, i dodao:

Na moto skupu biće iz Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske, Rumunije, Bugarske i Makedonije. Dakle, biće motorista iz zemlje i regiona, ali je slobodan ulaz, i poželjno je da što više građana dođu na Moto Stage i da se druži sa nama. Ja se nadam da je sada pravo vreme da našem gradu vratimo staru slavu, jer smatram da je velika sramota da drugi grad u Srbiji nema svoj moto skup.” – kazao je Krstić.

Osim elektronske muzike, u kojoj će posetioci festivala moći da uživaju na glavnoj bini, koja će biti locirana na platou Tvrđave, u rovovima se nalazi i Moto Stage, gde će se održati moto skup i gde će nastupiti regionalni cover bendovi. Ulaz na Moto Stage je besplatan, dok karta za obe večeri festivala, odnosno za Resistance Stage iznosi 600 dinara. Na dan festivala cena karte će biti 200 dinara skuplja, odnosno koštaće 800 dinara. Karte su dostupne u knjižarama Hijeroglif, u Retro Baru, kafiću Kaldrma i na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *