Poziv građanima: Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo akciju vraćanja neregistrovanog oružja i eksplozivnih sredstava

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane da predaju neregistrovano oružje i municiju u najbližu policijsku stanicu. Takođe, građani mogu kontaktirati i najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave radi preuzimanja.

Sindikat policije Sloga apeluje na građane koji su pronašli, čuvaju ili poseduju eksplozivne ostatke iz rata, neeksplodirana ubojna sredstva ili minsko eksplozivna sredstva da iste ne donose lično u policijske stanice već da na broj 192 pozovu policijske službenike koji će doći i preuzeti takva sredstva.

Upozoravaju se građani koji u svojim stanovima, kućama ili drugim prostorijama čuvaju trofeje iz rata koji u sebi imaju ekploziv, municiju sa eksplozivnim zrnima ili poseduju bilo kakve druge eksplozivne naprave da takva eksplozivna sredstva ne donose lično u policijske stanice već da pozovu 192 kako bi stručna lica preuzela takva sredstva jer ista mogu biti opasna za neadekvatan transport“, ističe se u sopštenju Sindikata policije Sloga.

Građani prilikom predaje oružja nisu u obavezi da se legitimišu. Svaki građanin, ukoliko to želi, može ostaviti svoje lične podatke u cilju dobijanja potvrde o vraćenom oružju.

Ističemo i činjenicu da je veoma opasno da se eksplozivni ostaci iz rata, neeksplodirana ubojna sredstva i improvizovane eksplozivne naprave transportuju sredstvima javnog prevoza pa se građani mole da pozovu policiju na broj 192 gde će Specijalizovani timovi za zaštitu od NUS bezbedno ukloniti takva sredstva“, naglašava se u saopštenju.

Pored neregistrovanog oružja i municije građani mogu vraćati i svoje registrovano oružje ukoliko im dalje nije potrebno ili ne žele da ga drže.

Akcija vraćanja neregistrovanog oružja će trajati do 8. juna 2023.godine.

Gradjanin.RS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266