Pozorišna sezona počinje predstavom „U čije ime“

Narodno pozorište u Nišu otvara vrata za svoju publiku i počinje sezonu na sceni 1.10.2018. godine predstavom „U čije ime“ u režiji Milana Karadžića. Tokom meseca na repertoaru će se naći predstave u produkciji niškog pozorišta: Eufemmeizam, Gospođa ministarka, Herostrat, Žorž Danden, Brod ljubavi, Gde je nestao Harms, Mrtve duše, Edmund Kin, Ulica usamljenih automobila,  Cigani lete u nebo…

Verna pozorišna publika će imati priliku da vidi i gostujuću predstavu Kruševačkog pozorišta, Tatar iz Britanije sa Šekspirovim Magbetom u režiji Pola Stebinga, predstavu „U agoniji“ u režiji Ane Đorđević sa Marijom Vicković, Radovanom Vujovićem i Brankom Cvejićem u ulogama….Posle dužeg vremena, Niš će posetiti i pozorište iz Banja Luke i to sa predstavom „Naši dani“ u režiji Juga Radivojevića.

Premijera predstave „Slikarke“ u režiji Stevana Bodrože je zakazana za 13.10, na Maloj sceni,  a reprize 16. i 20.10.2018. godine. (u prilogu više informacija o predstavi).

Niško pozorište priprema i prateće programe, kao što su već popularna „Otvorena vrata“, a kao novina, svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu, glumci će po svom izboru čitati poeziju u foajeu pozorišta.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *