Predizborni rat: Bulatović napada „Dveri“, a NS „vidi“ Sotirovsku kao gradonačelnicu Niša

Politička scena se pred izbore 26. aprila ozbiljno zahuktala. Kao što se to obično dešava pljušte saopštenja osude, napadi i slični proglasi koji pokazuju da se politički ambijent nije pomerio ni za pedalj u odnosu na devedesete godine prošlog veka.

Darko Bulatović (klik za uvećanje) isečak sa zvanične stranice gradonačelnika Niša

Najnoviji udar pokrenuo je Darko Bulatović koji je na društvenoj mreži facebook osudio predsednika Pokreta „Dveri“ Boška Obradovića.

Kao političar najoštrije osuđujem govor mržnje koju sprovodi Boško Obradović i njegov fašistički pokret. Kao građanin Srbije zahtevam hitno smeštanje u ustanovu zatvorenog tipa i psihijatrijsko veštačenje za umobolnike koji ovakve stvari pišu. Ovo je prešlo svaku meru“ – napisao je Bulatović na svojoj zvaničnoj FB stranici.

Opširan odgovor „Dveri Niš“ je odmah usledio nakon toga:

Čuj, Bulatoviću! Tebi lično nikad ne bismo odgovarali, jer to ne zaslužuješ. Odgovaramo radi istine i građana Niša koji trpe tvoju sramotu i teror godinama. Jedini fašizam u našem gradu predstavlja tvoj SNS i vaše sluge. Fašizam je kad šalješ plaćenike da prekidaju govor predsednika Boška Obradovića na mirnom protestu u Nišu.

Fašizam je kad šalješ svoje batinaše iz Brzog Broda da vrše verbalno i fizičko nasilje nad univerzitetskim profesorom, potpredsednikom SP Dveri i predsednikom GrO Niš prof.dr Tamarom Milenković-Kerković, zato jer sa saborcima prikuplja potpise za oslobađanje Aleksandra Obradovića iz kućnog pritvora. saopštili su između ostalog iz Dveri.

Narodna stranka, odnosno njen predstavnik Dragan Stojadinović prognozira pak da Bulatović na tom mestu neće ostati dugo i obraća se u saopštenju, kako kaže, budućoj prvoj dami Niša.

Prema informacijama iz pouzdanih izvora, Srpska napredna stranka je veoma nezadovoljna načinom na koji Darko Bulatović vodi grad. Kao rezultat ovog nezadovoljstva, Bulatović neće biti kandidat za gradonačelnika na narednim lokalnim izborima. Umesto da smene čoveka za koga očigledno smatraju da loše radi, naprednjaci ga drže na mestu gradonačelnika i na taj način svesno rade protiv interesa građana Niša – kaže Stojadinović.

Bulatović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska jedne fabrike

On dodaje da je SNS donela odluku da na pomenutim izborima kandidatkinja za gradonacelnicu Niša bude načelnica nišavskog okruga Dragana Sotirovski.

Gospođa Sotirovski je od nedavno clan Srpske napredne stranke koja ce njenom kandidaturom pokušati da stvori privid diskontinuiteta u odnosu na rukovodstvo koje je u protekla dva mandata neuspesno vodilo grad. U naprednjačkom maniru, Sotirovska svoju kampanju vodi sa pozicije načelnice Nišavskog okruga. Poštovana gospođo Sotirovski, da li ste svesni da Vi licno na lokalnim medijima imate 100 puta vise prostora od celokupne niške opozicije? Da li su to uslovi pod kojima niška opozicija može da izađe na lokalne izbore? Naravno da nisu – zaključuje Stojadinović.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *