Lokalni izbori zvanično raspisani i u Nišu

Istog dana kada je predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, zvanično raspisala izbore za odbornike u opštinama i gradovima u Srbiji, od kojih će 6 biti na jugu, predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić raspisao je izbore i za odbornike 5 niških opština.

Izbori su raspisani za Skupštinu grada Niša i za Skupštine gradskih opština Medijana, Palilula, Pantelej, Crveni Krst i Niška Banja. Predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić očekuje da će predizborne radnje i predstojeća izborna kampanja proteći u tolerantnoj i dostojanstvenoj atmosferi.

„Imate mogućnost da, uvažavajući činjenice i argumente, svoj glas date onima kojima verujete, čime ćete potvrditi da ste najvažniji akter u političkoj stvarnosti. Zato vas pozivam da u što većem broju 2. juna 2024. godine izađete na izbore i iskoristite svoje pravo glasa, a svim kandidatima želim puno uspeha” – rekao je Džunić.

Danas je izbore rapisala i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić  za 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave, a izbori i za odbornike u niškim opštinama su takođe raspisani za 2. jun.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *