Predstava ,,Bez portfelja“ Stevana Koprivice u Narodnom pozorištu u Nišu

Predstava ,,Bez portfelja“ Stevana Koprivice,  u režiji  Branislava Mićunovića, biće izvedena u Narodnom pozorištu Niš 6. decembra u 20h. Ova predstava je koprodukcija Gradskog pozorišta Podgorice i festivala Barski ljetopisi.

„Bez portfelja“ je bolna komedija u kojoj se tretiraju ljudi koji su iznad ili ispod jedne linije u životu društva. Samo inicijalno naslonjena na Nušićevu „Ministarku“, kroz prizmu iznenadnog dobijanja vlasti, ličnih ambicija i potreba, predstava vrlo jasno progovara o svima nama, sada i ovde, o tome kakvi smo i kakvi ne bi trebali postati.

Slojevitost predstave koja se ogleda u scenografiji, rediteljskim rešenjima i izboru muzičkih numera koje prate radnju posredno, ali veoma jasno, govori o tome gde smo se kao društvo zaputili i koji su rizici pred nama ukoliko se nastavi ovim putem.

U ovom inovativno i hrabro napisanom i režiranom komadu igraju Dubravka Drakić, Dušan Kovačević, Simo Trebješanin, Ivana Mrvaljević, Jelena Nenezić Rakočević, Miloš Pejović, Omar Bajramspahić, Ivona Čović Jaćimović i Vahidin Prelić.

Predstava traje 70 minuta. Cena karte za ovo izvođenje je 1000 dinara, a sa popustom za studente, đake i penzionere iznosi 800 dinara.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *