Predstavljanje lista Danas i tribina „Zlatno doba NIŠtavila“

Dnevni list Danas će sutra 12. januara u 12,00 časova, u Obrenovićevoj ulici ispred Medija reform centra, organizovati promociju i prodaju lista i godišnjeg kalendara sa karikaturama Predraga Koraksića Koraksa.

Klik za uvećanje

U ovoj uličnoj akciji učestvovaće predstavnici Danasa.

Sat vremena kasnije, u 13,00 časova, u Deli prostoru, u Davidovoj ulici 2a, biće organizovana tribina o situaciji u Nišu i Srbiji.

Govornici i gosti će razgovarati o tome koliko je tačno da Niš i Srbija ubrzanim koracima „idu napred“, pogotovu u sferi ekonomije, ili su to „Potemkinovske priče“, iza čijih kulisa postoji prilično razoreno društvo i građani koji prilično teško žive. Moguće teme za razgovor su i (ne)pravna država, (ne)funkcionisanje institucija, medijske (ne)slobode, stanje demokratije i ljudskih prava… – kažu organizatori.

Na tribini će govoriti: Đokica Jovanović, doktor socioloških nauka i predsednik Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) iz Niša, Gordana Bjeletić, urednica portala Južne vesti, Aleksandar Stankov, urednik portala Južne vesti, Svetislav Basara, književnik i kolumnista Danasa, Radivoj Cvetićanin, urednik Danasa, Zorica Miladinović, dopisnica Danasa iz Niša

Tribinu i uličnu akciju dnevni list Danas organizuje u saradnji sa organizacijom Novi optimizam.

Z.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *