Predstavljanje romana „Svetioničar“ Mladena Đorđevića

U Narodnoj biblioteci Stevan Sremac u četvrtak 20. jula 2017. godine u 19.00 časova biće predstavljen roman „Svetioničar – vesnici oluje“, autora Mladena Đorđevića. O romanu će govoriti: pisac Miloš Petković, novinar Darko Stanković i autor Mladen Đorđević.

Radnja romana smeštena je u mračnom, distopijskom metropolisu kraj mora u Evropi. Pod teškim olovnim oblacima leži Vranolijni, grad glamura, prestiža i moći. Životne niti Bena Fostera, bivšeg vojnika, sada privatnog detektiva i Elene Rodrigez, mlade talentovane istražiteljke iz Odeljenja za ubistva uplešće se više nego što su njih dvoje to mogli i da zamisle. Bizarne i nadasve neobične smrti svetioničarevog sina i psihotičnog kidnapera, opomenuće ih da se na pučini sprema bura nezapamćenih razmera. Zloslutni tragovi odvešće ih na kobnu stazu bez povratka.

Ozloglašeni Đavolji rog, zagonetni Smitov svetionik i daleki Sentinel, tri su svetlosna tornja stenovitog priobalja i možda čuvari odgovora za kojima tragaju Ben i Elena. Šta se krije iza pomračenih umova Martina Stranda i Tomasa Rida? Ko su ozloglašene Aurige sa tetovažama crnog kočijaša? Šta leži skriveno u dnevniku koji ukazuje na imanje plemićke porodice Blekvud? Ko je nevidljivi neprijatelj u Vranolujnom? – pitanja su koje ova specifična knjiga otkriva.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *