Predstavljeni mladi ambasadori kulture, sporta i preduzetništva

U Narodnom pozorištu u Nišu održana juče je svečana inauguracija treće generacije Mladih ambasadora kulture, sporta i preduzetništva.

Mladi-ambas
Da su entuzijazam, volja i istrajnost glavno oružje mladih ljudi, iznova su dokazali Mladi ambasadori, ovog puta na svečanoj promociji svoje treće generacije. Naime, iznenadni nestranak struje nije poremetio svečanost, naprotiv – učinio ju je spontanom, intimnom i jedinstvenom.

Obraćanje osnivača organizacije, Branka Krsmanovića, prisutni su ispratili sa podignutim telefonima i upaljenim svetlima, čime su pokazali udruženost i uzajamnu podršku, što i jeste jedan od ciljeva ove organizacije.

,,Mrak u ovoj sali sjajan je znak da mladi treba da se bore protiv mraka u kulturi, u sportu i preduzetništvu.’’ rekao je Krsmanović, nalazeći vezu u novonastaloj situaciji. On je iskoristio priliku i da se osvrne na dosadašnje zavidne uspehe mladih ambasadora kao i da podstakne novu generaciju na još veće podvige.

mladim-ambasadori

Pored Krsmanovića, gostima se obratila i Liselot Agerlig, Zamenica Ambasadora Švedske, akcentujući značaj saradnje mladih, njihovih ideja i angažovanja, koje predstavljaju uvid u bolju budućnost za sve nas.

U ime svih ambasadora sporta obratio se Danilo Plavšić, kome je značku uručio evropski prvak u kik-boksu, Stevan Živković. Ambasadorka kulture, Dunja Lazarević, značku je primila od sekretara Studentskog kulturnog centra, Nebojše Jovanovića, dok je ispred ambasadora preduzetništva govorila Aleksandra Đorđević, kojoj je značku predala Biljana Dakić Đorđević, direktorka Trag fondacije. Ovim je prozvano trista novih ambasadora u sferi kulture, sporta i preduzetništva u Nišu.

Kao i svake godine, dodeljena je počasna značka, a najnoviji počasni ambasador jeste Nenad Stojanović, iz Proaktiv organizacije. Kao sedmi po redu, novi počasni ambasador izrazio je svoju zahvalnost i predvideo mnoge zajedničke buduće uspehe.
Pored prepune sale novoizabranih ambasadora, ovu inauguraciju obeležili su spontanost, podrška, saradnja i trud, a verujemo da će takva biti i nova generacija mladih ambasadora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266