Premijer Vučić otvorio početak izgradnje Leonija u Nišu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić bacio je danas tri lopate maltera u jednu rupu koja bi trebala da predstavlja kamen temeljac za treću fabriku kompanije Leoni u Srbiji. Ova investicija vredna je 22 miliona evra, u kojoj će biti zaposleno najmanje 2.200 radnika. Lokacija fabrike biće preko puta Kazneno popravnog doma. Kako je Vučić naveo u svom obraćanju „investicija države Srbije da bi se ova fabrika otvorila iznosi 6 miliona evra“.


Vučić je u obraćanju radnicima i vlasnicima, rekao da je u Nišu bilo oko 50.000 nezaposlenih, da je sada taj broj ispod 30.000 nezaposlenih, a da je cilj da se smanji na ispod 20.000.


Nadam se da će ovde 2.200 porodica da obezbeđuje svoju budućnost. Obećao sam im bolje uslove ako otvore još jednu fabriku u Nišavskom regionu. Ova fabrika koju otvaramo počeće da radi za tri meseca, računam krajem jula meseca – rekao je Vučić.

Vučić je na postavljanju kamena temeljca za treću fabriku „Leoni“ u Nišu rekao „da danas mogu da se vide rezultati politike koju je narod izabrao, politike stabilnosti, sigurnosti i odgovornosti kojom se privlače strani investitori, ali i drži data reč“.

foto: M. Smiljković (klik za uvećanje)

Polaganju kamena temeljca su, osim premijera, prisustvovali i direktor Leoni Srbija Klemens Saks, izvršni potpredsednik kompanije Leoni Ralf Maus, nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman i gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, a na ovoj manifestaciji nije bio ni jedan predsednik pet niških opština.

Vučić: Niška banja će biti novi dragulj Niša

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će uskoro biti rešen status Niške banje i da će ona biti „novi dragulj Niša“ i privlačiti turiste.

Verujem da ćemo to u narednom periodu rešiti. Pitanje je samo da li će se to raditi iz stečaja ili na drugi način“, rekao je Vučić u Nišu odgovarajući na pitanje kada će biti nadjen investitor za Nišku banju.

Vučić je istakao da je najvažnije da Niška banja radi i dodao da može još mnogo toga da se uradi.

M.S.

 

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *