Preminuo sjajan drugar i najduhovitiji među nama – Mika Tambura


Miroljub Jovanović, svima znan kao Mika Tambura preminuo je u svojoj 70 godini od posledica korona virusa. Jovanović, član poznate grupe „Lutajuća srca“ je više decenija radio u kulturi grada Niša, bio osnivač festivala, televizijski voditelj i još mnogo toga, a njegovi poznanici i prijatelji pamtiće ga po tome što je uvek bio spreman za šalu i kao krajnje duhovitog i kreativnog čoveka.

Porodica Jovanović objavila je da je sahrana zakazana za 5. decembar u 14,30 sati na Novom groblju u Nišu.

U subotu 05.12.2020. u 14:30 na Novom groblju u Nisu, oprosticemo se od nase najvece muzicke legende, pšoručila je porodica Jovanović.
Miroljub Jovanović rođen je 1951. godine. U Nišu je završio Fakultet zaštite na radu, ali je uvek bio prisutan u kulturi grada – najpre kao u Domu kulture „Josip Kolumbo“, Narodnom pozorištu Niš, pa na privatnom niškom radiju a zatim i televiziji Belami. Značajan je njegov doprinos u ogranizaciji Filmskih susreta, NIMUS-a, horskih svečanosti i drugih značajnih kulturnih manifestacija Niša, preneo je večeras RTS.

Popularnog Miku Tamburu javnost će najviše pamtiti po hitovima Još malo, Jefimija, Brod za sreću, sa kojima je grupa „Lutajuća srca“, koja je ove godine obeležila pola veka od osnivanja, postizala uspehe na festivalima i bila popularna širom tadašnje Jugoslavije i u inostranstvu.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *