Preplašena Nišlijka: Izlomio je sve u stanu, bojim se za sebe i dete

Sandra P.(50) iz naselja Vrežina preživljava, kako kaže, već tri godine pravu torturu od bivšeg nevenčanog supruga S.S.(53) koji je 20. jula došao kod nje kući i sve porazbijao. Njihovo dete (11) je bilo na prizemlju kuće i čulo je viku i lomljavinu stvari nakon čega je Sandra pozvala policiju. Dete se strašno uznemirilo, kako kaže, jer je taj incident dugo trajao.

Policija je potvrdila da je upoznata sa slučajem.

Ova nesrećna žena se zbog svih nedaća obratila „Građaninu“ rekavši usplahiranim glasom da samo traži zaštitu jer je „tanka granica između lomljenja stvari po kući i femicida“.

Zvala sam policiju dugo i kada su čili da nema povređenih, došli su kada smo svi po kući mogli da budemo mrtvi. Slikali su slomljeni televizor, stolicu, još neke predmete. Zabeležili su šta se desilo i onda smo otišli u stanicu. Tamo sam videla čoveka iz Centra za socijalno koji mi je poturao neki papir da potpišem, ali ja to nisam htela. Tražila sam da razgovaram s nekim drugim iz centra jer sumnjam u profesionalnost tog radnika. Onda su i policajci postali osorniji. Na kraju su me odveli na neuropsihijatriju gde sam doktorki sve lepo objasnila. Sav taj stres, strašno utiče na mene i bojim se za dete – priča Sandra P. koja spaja kraj s krajem jer, kako priča, čak ne prima ni socijalnu pomoć.

Na pitanje novinara zašto je nevenčani suprug lomio sve po njenoj kući i šta zapravo želi, ona odgovara:

Ne znam. Pre tri godine je otpočeo taj sudski spor. Prvo je hteo starateljstvo nad našim detetom, a onda je prestao sa tim. Sad želi stvari, kuću, potpuno je sve to nejasno. Živeli smo 20 godina nevenčani i što je najstrašnije, ima baj pas. Ja sam ga negovala, a sada se bojim za život zbog tog istog čoveka. Iskreno ja samo tražim zaštitu jer nemam novca za advokate, lična obezbeđenja i slično, a žene su često žrtve nasilja i iskreno bojim se da će me ubiti, da će me oterati u ludnicu, da će mi dete ostati samo. ne znam ni sama više šta da mislim – priča ova žena.

Žrtve nasilja u porodici se mogu prijaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova  na telefon 0800-100-600 ili organizaciji Fenomena koje pruža svu podršku žrtvama nasilja „Fenomena“ na broj telefona 0800 350036.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *