„Pressing“ obeležava 25. rođendan

Akademski list Pressing ove godine obeležava 25. rođendan. Prema rečima bivših i sadašnjih urednika i novinara – ovo je  jedini niški časopis koji i dalje okuplja “omladinsku slobodoumnu elitu”.

pressing

 Ovaj datum je veoma značajan.  Pressing nikad nije bio bajat i uvek je zanimljiv. To je mesto gde su ljudi mogli da se profilišu. Cilj nam je uvek bio da pronađemo nekog ko će voditi magazin bolje od nas“, rekao je jedan od nekadašnjih urednika Pressinga, Boba Ljujić.

Princip rada redakcije se za četvrt veka nije promenio. Pišu se ozbiljni analitički tekstovi u kojima nema senzacionalizma i dnevne politike. Ono što je Pressing uvek izdvajalo od drugih magazina jesu kvalitetne rubrike koje su se bavile filmom, stripom, muzikom i književnošću.

press

Kontinuitet, kvalitet i radost su ključne reči koje najbolje opisuju ovaj list, kažu bivši i sadašnji saradnici Pressinga.

Kontinuitet je reč koja dobro opisuje rad Pressinga. I pored toga što kao grad zaostajemo, može se reći da je ovaj časopis jedan od razloga zbog kojih se Niš izdvaja“, izjavio je bivši urednik Jugoslav Joković.

Za mene je Pressing radost. Veliki je uspeh to što su se mladi aktivirali i što se studenti uključuju u rad“, dodaje saradnik ovog magazina Velibor Petković.

Akademski list Pressing pokrenut je 11. jula 1991. godine kao rezultat studentskih protesta. Vrlo brzo je postao uticajan kulturni magazin koji ni u jednom trenutku nije bio komercijalan.

Marta S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *