Pretnje za nacionalnu bezbednost Srbije i Niša

Predsednik Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliju u bezumnim pretnjama poručio Srbima da budu zahvalni što Albanci ne traže i Niš i da pored Kosova Albanija treba pa pripoji i Preševo, prenosi list Kurir.

I pored nastojanja „Građanina“ da dobije na telefon gospodina Muslijua, nismo uspeli jer se na njegov statični telefon ne javlja ni sekretarica. Pokušali smo da nam lično pojasni na koji način planira da se to obistini.

Musliju je u izjavi za agenciju Preševa Jon potvrdio da u potpunosti podržava politiku zvanične Tirane i Kosova o stvaranju „velike Albanije“.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić mu je poručio da Srbiju takve pretnje ne plaše, a na zapaljive izjave albanskih političara reagovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je poručio velika Albanija može da bude samo njihova želja.

Unija Albanije sa Kosovom bez Preševske doline, bez Medveđe, Bujanovca i Preševa, je besmislena. Sada je ključni trenutak da Albanija i Kosovo pokažu Srbiji da je to deo Albanije u koji ne treba dirati“, rekao je Jonuz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i šef lokalnog parlamenta u Bujanovcu.

Musliju tvrdi da su Preševo, Medveđa i Bujanovac sastavni deo „države Kosovo“ od koje su „nasilno odvojeni“.

Zato smo vodili naš oslobodilački rat. Ovaj cilj postoji zapisan u srcima i duhu albanskog naroda. To je potvrđeno 1. i 2. marta 1992. godine i mi nemamo pravo da odustanemo od nečeg za šta su se žrtvovali pripadnici OVPBM“, rekao je Musliju za ovu agenciju.

gradjanin.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *