Prevara: Kako pozajmiti 3.000 evra, a izgubiti stan od 52.000 evra

Niški policajci uhapsili su N. P. (32) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zelenaštvo i prevara i M. Đ. (31) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

diler-Sumnja se da je N. P. početkom februara 2015. godine, pozajmio novac oštećenom u iznosu od oko tri hiljade evra, sa ugovorenom mesečnom kamatom od pet odsto. Postoje osnovi sumnje da je N. P., kao garanciju, tražio da otac oštećenog sačini fiktivni ugovor o kupoprodaji stana, u vrednosti od oko 52 hiljade evra, na ime M. Đ. Ugovor je overen kod notara, a osumnjičeni su obećali da će ugovor biti poništen kada oštećeni vrati novac. Takođe, sumnja se da je M. Đ., početkom marta 2015. godine, na nagovor P. N., dao punomoćje advokatu i preneo stan na svoje ime, saopštava policija.

Prilikom pretresa stana P. N. policija je pronašla nekoliko ugovora o pozajmici, platne i kreditne kartice, kao i lična dokumenta za koja se sumnja da potiču od oštećenih građana. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvđivanju identiteta oštećenih. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, saopštila je policija

Gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *