Prevaranti u Nišu: Lažni aktivisti „Helpa“ traže od građana novac za bolesnu decu!

Organiztacija „Help“ obavestila je danas javnost putem medija da su se u Nišu pojavili lažni terenski radnici ove organizacije koji obilaze stanove i kuće tražeći novčanu pomoć za obolelu decu!? Oni kažu da su prevaranti otišli toliko daleko da su odštampali lažne vizit kartice.

Lažna vizit kartica

Skrećemo pažnju javnosti na pojavu lažnih terenskih radnika organizacije Help i molimo građane da, ukoliko dođu u kontakt sa licima koja se predstavljaju kao radnici „humanitarne organizacije Help Niš“ obaveste najbližu Help kancelariju i/ili policiju. Ovim saopštenjem želimo da skrenemo pažnju javnosti na pojavu lažnih terenskih radnika „humanitarne organizacije Help Niš“ koji, prema dojavama građana, posećuju domaćinstva i traže novac za pomoć bolesnoj deci, saopštili su iz „Help“-a.

Oni u saopštenju navode da je pun naziv nemačke, nevladine, humanitarne organizacije: „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ e.V., a skraćeni naziv, koji je u upotrebi u Republici Srbiji, i u regionu: „organizacija Help“ i/ili samo „Help“.

Molimo sugrađane da budu oprezni i vode računa kome poklanjaju poverenje i da, ukoliko dođu u kontakt sa licima koja se predstavljaju kao radnici „humanitarne organizacije Help Niš“, obaveste najbližu Help kancelariju i/ili policiju. Organizacija „Help – Hilfe zur Selbsthilfe“ u Srbiji od 1999. godine pruža hitnu humanitarnu pomoć i podršku održivom razvoju kroz zapošljavanje i samozapšljavanje. Helpovi projekti su zasnovani na principu pomoći za samopomoć po metodologiji obezbeđivanja grantova u opremi u kombinaciji sa poslovnim i stručnim obukama, umrežavanjem i mentoringom, kažu iz ove organizacije.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *