Približavanje prirode mladima na Zavojskom jezeru

Sportski klub „Oxigen“ sprovešće dvodnevnu akciju koja ima za cilj približavanje prirode mladima. Akcija će se odvijati u subotu i nedelju 26 i 27. avgusta na Zavojskom jezeru kod Pirota.

Program sadrži međugeneracijsku saradnju, siguran boravak u prirodi, veštine kampovanja, pripreme hrane i kamp mesta, podizanje šatora, upoznavanje biljnog i životinjskog sveta, igre u vodi, druženje i slično. Prioritet za učestvovanje imaju deca iz kluba, prijava za spavanje u šatorima je obavezna unapred zbog ograničenih resursa za smeštaj. Za spavanje je obezbeđen jedan broj šatora i vreća vrhunskog kvaliteta koji su topli, udobni i kvalitetni, ukoliko neko ima svoju opremu može i u njoj da se spava. saopštio je Srđan Nonić, predstavnik ovog sportskog kluba.

Akcija se sprovodi u okviru projekta koji je podržan od strane NVO Proteksta kao Resurs centra za nišavski i pirotski okrug, a u okviru programa „Mladi su zakon 2017“ koji finansira Ministrastvo omladine i sporta Republike Srbije. Reč je veštinama boravka u prirodi.

D.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *