„Prijatelji за Šabanа“ 7. i 8. avgusta na keju

U sklopu programa „Priijatelji Šabanu“ na River stage-u (Amfitreatar na keju) u utorak 7. avgusta nastupiće sastav „Spiritus Movens“ – autorski projekat poznatog gitariste, traženog studijskog muzičara, kompozitora i aranžera Vladana Vučkvića Paje koji je nedavno objavio 9. studijski album „My Famili Songs“, zatim orkestar koji predvodi rumunski virtouz na harmonici Emi Dragoi.

“Rognan hornorkestra”

Iako je već u to vreme važio za majstora rumunskog folklora, Emi Dragoi je sa 20 godina upisao klavir na na akademiji „Bill Evans“, kada i počinje njegova internacionalna muzička karijera. Nino Ademović koji će se na kraju te večeri predstaviti sa svojim orkestrom zapamćen je i po saradnji upravo sa Šabanom Bajramovićem kojem je bio dugogodišnji aranžer. Posle 35 godina profesionalne karijere muzičara, kompozitora i aranžera Nino Ademović se može pohvaliti uspehom umetnika na internacionalnom nivou.

U sredu, 8. avgusta na keju kod spomenika Šabanu Bajramoviću u programu koji je baziran na world music pravcu, nastupiće beogradski Duo Moderato, ovoga puta pojačan sa još nekoliko prijatelja muzičara, zatim već etablirani urbani romski bend „Kal“ čiji su stil zapadni kritičari nazvali „Rock`N`Roma”, zatim tradicionalni Trubački orkestar Žarka Stamenkovića i na kraju gradski duvački orkestar iz Saltdala u Norveškoj “Rognan hornorkestra” koji na repertoaru ima i latino i džez standarde ali i obrade norveških tradicionalnih pesama , kao i njihovu kombinaciju sa džezom.

Nišvil tim

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *