Prijem za „niške“ olimpijce u Gradskoj opštini Medijana

Čast mi je i zadovoljstvo što sam gost moje opštine – ovako je prijem u Gradskoj opštini Medijana prokomentarisao Stefan Jović, naš srebrni olimpijac i ujedno njen žitelj. Njega i ostale članove Olimpijskog tima Srbije Savu Ranđelovića i Nenada Filipovića koji su prve sportske korake načinili na terenima Gradske opštine Medijana upravo je ugostila „njihova“ opština.

Čast mi je i zadovoljstvo biti domaćin srpskim, a niškim olimpijcima. Jednoglasno smo na sednici Veća doneli odluku da im nagradimo sa po 200.000 dinara. Bio bih srećan kad bi mogli da im kupimo stan, kao što je nađi Higl pomogao njen rodni grad, ali sada to ne možemo – rekao je na prijemu predsednik gradske opštine Medijana Milan Krstić i najavio: – Odluka je da ulažemo u sport i najmlađe. Milion dinara izdvojićemo za obuku učenika – neplivača iz deset osnovnih škola s našeg područja a koja će obuhvatiti oko 3.000 dece. To ćemo raditi u saradnji sa Sportskim centrom „Čair“.

I ranije je opština Medijana pomagala Nenadu Filipoviću, ali je ovaj put bio istinski dirnut.

Ovo su mi bile treće olimpijske igre, a po prvi put sam ovako dočekan u Nišu.Opština Medijana ceni to što radim, vrednuje moj trud, obećavam, ja ću joj maksimalno vraćati uloženo – rekao je Filipović.

Posebnu zahvalnost izrazio je Sava Ranđelović, „zlatni“ vaterpolista.

Zahvaljujem se predsedniku opštine Medijana na predivnom gestu i nagradi. Baš sam iznenađen i nadam se da će stopama ove opštine krenuti i drugi – rekao je Ranđelović.

Gradska opština Medijana bila je otvorena za sve koji su želeli da se druže sa Stefanom, Savom i Nenadom. Uz slikanje i autograme iskoristili su priliku da sportiste pitaju kako i gde treniraju, šta planiraju, kako je bilo u Brazilu.

Po dogovoru sa rukovodstvom GO Medijana, Jović, Ranđelović i Filipović biće gosti svečanog prijema prvaka koji opština organizuje 2. septembra u Parku Sveti Sava. Tada bi trebalo i da se ispuni želja Stefanova – da baci trojku u svojoj, školi „Sveti Sava“, jer je kako reče sve ostale škole u Nišu nedavno obišao, a za svoju nije imao vremena!

Rukovodstvo Gradske opštine Medijana odlučilo je da ovu trojicu olimpijaca koji su ujedno i žitelji Gradske opštine Medijana, nagradi za osvojene medalje i učestvovanje na tek završenim Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru i tako pokaže da su prave vrednosti medalje, rezultati, zalaganje i trud a ni „rijaliti zvezde“.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Gradske opštine Medijana

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *