Prikupljanje odeće za bebe koje izađu iz niškog porodilišta

Na inicijativu mama – članica Facebook grupe „Ćaskalište za mame iz Niša“, Udruženje „Porodična filharmonija“ pokrenulo je akciju prikupljanja benkica, švedskih i tetra pelena za porodilište Kliničkog centra Niš.

Mame su želele da obnove odeću za bebe, jer je postojeća pohabana i dotrajala. Iako postoji još stvari koje treba poboljšati, mame su rešile da se same organizuju i počnu od osnovnih stvari koje su prve i neophodne.

Potrebno je da donirane stvari budu bez fleka i oštećenja. Mogu biti i polovne i nove stvari, ne nužno samo bele boje, ali je važno da mogu biti oprane na 90 stepeni, odnosno da se „iskuvaju“, kako bi bile higijenski ispravne.

Radi lakšeg i bržeg prikupljanja donacija, udruženje poziva pravna lica i preduzetnike da se uključe u akciju i postanu zvanični partneri u prikupljanju ovih neophodnih stvari za novorođenčad. Trenutni punktovi za prikupljanje nalaze se na sledećim lokacijama:

●       Turistička agencija Galileo Tours u Ulici Nikole Pašića 35;
●       Kafe rodjendaonica Vitez Templar ul. Studenička BB;
●       NiIzlog, Vojvode Mišića 36.

Zainteresovani se mogu javiti putem inboks-a na zvaničnoj Facebook stranici Udruženja “Porodična filharmonija” ili mejlom na: office@porodicnafilharmonija.org . Trenutno je potrebno napraviti punktove u sledećim delovima grada: Čalije, Trošarina, Park Svetog Save, Staro groblje, Bubanj, Kičevo, NR Jović/Branko Bjegović, Pantelej, Niška Banja. Post na stranici se svakodnevno ažurira, tako da je moguće pratiti sve nove lokacije, kažu u ovoj organizaciji.

Akcija traje do 18. juna, nakon toga će biti objavljena informacija o prikupljenim sredstvima, a ista će biti donirana u najkraćem roku Porodilištu.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *