Priprema se smena Bate Vučkovića zbog para?

Nekoliko dana već u političkim krugovima kola priča da se priprema smena Bratislava Bate Vučkovića, direktora Javno komunalnog preduzeća „Medijana“.

bata-vuckovic
Bratislav Bata Vučković

Te priče su kulminirale sa požarom u Elektrodistribuciji za šta je okrivljeno ovo javno preduzeće, a kao direktan krivac osumnjičena je pedesetjednogodišnja žena koja je navodno zapalila otpad u kontejneru pa je žiška od plamena ušla u ventilacioni otvor koji je zapalio dispečarski centar. Da je zaista ovako bilo potvrdili su i zvaničnici iz beogradske Elektrodistribucije, uprkos tome što ne postoje tragovi paljevine.

kontejneri
Kontejneri u kojima je došlo do paljevine

Upravo tih dana je nekome to dobrodošlo da za blizinu kontejnera „optuži“ Vučkovića koji za Građanin kategorično tvrdi da plamen iz kontejnera nije mogao na udaljenosti od pet metara da bude uzročnik požara. On tvrdi i da na tom mestu nema tragova paljevine u šta smo se uverili.

kontejner
… i unutrašnjost kontejnera neposredno posle ugašenog požara

Ali, kako Građanin saznaje u Gradskoj kući razlog za njegovu smenu se krije iza te činjenice da JKP “Medijana“ na računu ima blizu milion evra, a određene političke strukture traže na pozajmicu taj novac, ali navodno im Vučković ne da jer bi time prekršio zakon.

Nemam ja šta da komentarišem da li se smena priprema ili ne. Čuo sam da se svašta priča i ne želim time da se bavim, jedino što mogu da kažem je da plamen nije mogao na toj udaljenosti da uđe u ventilacioni otvor. Tačno je i da je Elektrodistribucija poslala zahtev da se uklone kontejneri, ali taj zahtev pod čudnim okolnostima ja nisam video kada su ga poslali. Na tom mestu se unazad 20 godina ranije stvarala deponija, pa u te kontejnere baca otpad celo naselje jer je „Forum“ zaključao svoje kontejnere. Što se tiče para ne bih o tome sem da je postignuta finansijska stabilnost firme i da pozitivno poslujemo već tri godine – kaže Vučković za „Građanin“.

Kako nezvanično sazjanemo, govori se i o smeni tri direktora javnih preduzeća u Nišu koja su u poslednje vreme bila na udaru javnosti, ali za sada to ostaje na nivou kuloarskih priča.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *