Problem radnika Štamparije „Vuk Karadžić“

Aleksandar Popović, Nišlija koji je uplaćivao 2012. i 2013. godine radni staž za svoju sestru, osobu sa invaliditetom da bi imala penziju, ona danas ne može da ostvari to pravo zbog papiroloških problema.

Ja sam uplaćivao za sestru koja je bolesna i koja je bila radnica Štamparije „Vuk Karadžić“. Ova firma u kojoj su se zapošljavale osobe sa invaliditetom tada nije uplaćivala naknadu za staž pa su zato sami radnici to činili na sve moguće načine. republika je reagovala i uplatila novac, te neke prve tranše, ali iz Grada sada bi trebalo da neko pokrene inicijativu kako bi svaki radnik koji je to uplaćivao počeo da dobija onu najnižu penziju. Taj problem se vuče već duže vremena – kaže Popović.

Radnici ove štamparije dugo nisu primali plate jer je firma propala. Nekima je uplaćivan staž, nekima nije. sada bi inicijativuz trebalo da preduzme Grad.

U svakom slučaju da problem može da se reši. Pogledaću ceo predmet, zajedno sa svojim saradnicima i preduzećemo sve što je zakonski moguće da bivši radnici „Vuka Karadžića“ dobiju ono što im se duguje – kazao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović povodom ovog problema.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *