„Procureo“ spisak predloga komisije za niške direktore

Iz gradske skupštine gde zaseda komisija za izbor direktora „Građaninu“ je doturen spisak jednog dela javnih preduzeća  koja su iz ovog tela predložena za nove direktore. Oko ovog izbora vode se u gradu mnoga mešetarenja, tako da ovaj spisak ne mora da bude konačan.

Kako nezvanično saznajemo, jedna delegacija naprednjaka je trebala sa tim spiskom da ode u Beograd kako bi se svako od imena proanaliziralo, ali nam to nije potvrđeno jer telefone na koje smo ovo pokušali da saznamo su nedostupni.

Jedan od članova Grdaskog veća nam je rekao da bi sednica ovog tela trebala uskoro da bude zakazana, a na kojoj bi se razmotrila imena.

Mi smo praktično neka vrsta „protočnog bojlera“ do Skupštine grada gde bi trebalo da se glasa za ta imena. Mi možemo da damo svoje mišljenje, svaki član ponaosob, ali to ništa ne znači. Jedino pravo koje imamo, to je da možemo da stopiramo neko ime kandidata odnosno da odlučimo odlaganje odlučivanja za određeno preduzeće dok se ne steknu uslovi da se o njemu ponovo donese odluka o slanju na skupštinu – rekao nam je ovaj član Gradskog veća.

Jedna od polemika na kolegijumima Gradskog veća je bilo pitanje Dejana Andrejevića iz JKP „Naisus“ i Radovana Milojevića iz JP Tržnice (jer je stekao uslov za penziju).

Iz spiska se vidi da jedan broj dosadašnjih direktora je predložen da ostane na tim mestima (tako su bodovani) dok ima promena u „Tržnici“, „Direkciji za izgradnju grada“, „Niš stanu“, „Parking servisu“ dok dva kandidata u „Gorici“ nisu ispunila očekivanja komisije tako da će se kandidovanje ponoviti. U nekim preduzećima koja nisu na ovom spisku direktorima mandati ističu sledeće ili 2019. godine tako da će njihovo pitanje tek doći na red.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *