Promocija knjige Velje Petkovića: Smej se i kad bi plakati hteo, važno je da si jeo!

Jedan od poznatijih niških intelektualaca, Velibor Velja Petković predstaviće danas u 18 sati svoju novu zbirku priča „Božanstvena papazjanija“. Promocija će se održati u Niškom kulturnom centru gde će pored autora govoriti i Zoran Ćirić, poznatiji kao Magični Ćira koji je i urednik ove knjige kao i književni kritičar Aleksandra Gojković.

Velibor Velja Petković

Moja ideja vodilja je da se apsolutni duh može spoznati duhovitošću. Ima još puteva ka prosvetljenju ali ovaj je najvedriji. Smej se i kad bi plakati hteo, važno je da si jeo! – krako i u njegovom stilu komentariše Petković povodom promocije svoje knjige.

„Božanstvena papazjanija“ je treći deo opusa, a prethodne knjige koje je objavio u izdanju NKC-a su „Medveđa samousluga“ i „Učitelj zen budalizma“. Petković je završio Gimnaziju „Stevan Sremac“. Posle studija na Filozofskom fakultetu postao je je diplomirani psiholog. Danas radi kao asistent na Departmanu za komunikologiju i novinarstvo. Dve decenije je proveo u „Radio Nišu“ i osnivač je lista „Pressing“.

Ova knjiga priča neverovatne priče mešavine nostalgije i humora, gorčine.Jedinstveni satirični glas u savremenoj srpskoj prozi, pripovedač koji će vas naterati da se zamislite nad sopstvenim smehom, naveo je izdavač.

Petković je i na čelu Društva književnika i književnih prevodilaca Niša.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *