Promocija romana o Nadeždi Petrović – autora Ivanke Kosanić

Najava književne večeri (klik za uvećanje)

U Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac”, u sredu 19. aprila 2017. godine od 18.00 časova biće predstavljena prva romansirana biografija znamenite srpske slikarke Nadežde Petrović „Jedan mogući život”, autorke Ivanke Kosanić.

Biografski roman o znamenitoj srpskoj slikarki Nadeždi Petrović svojevrsni je mozaik njenih sećanja dok leži na samrtnoj postelji. Pred čitaocima se otvara bogat unutrašnji svet strastvene obožavateljke prirode, velikog zaljubljenika u umetnost i žene duboko odane čoveku i srpskom rodu. Kao društveno-angažovana ličnost i učesnica oba balkanska i Prvog svetskog rata, dok na frontu zbrinjava bolesne i povređene i uvek kada može slika, Nadežda Petrović izrasta u romanu u snažnu ličnost koja veruje u smisao „povišenog života” između strasti i prkosa… – navodi se u pozivu za ovo veče.

Ivanka Kosanić

Provejavanje reminiscencija na trenutke provedene u porodičnoj atmosferi, školovanje, susrete sa dragim prijateljima, putovanja i izložbe, vreme stvaranja remek-dela, čine da ratno okruženje bar na trenutak iščezne.

U programu će učestvovati: prof. dr Goran Maksimović, književni kritičar, novinar i književnik Velibor Petković, istoričar umetnosti Milica Todorović i autorka Ivanka Kosanić.

 

 

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *