Pronađite svog proverenog čoveka sa sela: Treći Bazar malih proizvođača u Nišu

Domaće pivo, ajvar, džem, med, razni mlečni proizvodi, samo su neki od domaćih proizvoda koje će posetioci Bazara malih proizvođača u Nišu moći da kupe i probaju u nedelju, 3. marta, od 12 do 17 sati, u niškom restoranu Pandora.

Na ovom bazaru, trećem po redu u Nišu, 11 proizvođača će predstaviti svoje proizvode.

„Sa prošlog Bazara vratili smo se prepuni utisaka, a Nišlijama smo obećali da ćemo se češće družiti u njihovom gradu. A mi održavamo svoja obećanja . Posetioci će moći da kupe prirodne ceđene sokove, ajvar, džem, med, vino, speltino, namaze od oraha i sira i druge proizvode.“ – kažu iz organizacije.

Firme koje će učestvovati na ovogodišnjem bazaru su Taniero, Vitbery, Farma na kraj sela, Gazdinstvo Petrović, Gulmlek, Zdravo kod Rusa, Pčelarstvo Milošević, Vinarija Plavinci, Plave bobice Naupare, ZZAPI pivara i Vodenica potočara Tulare.

Organizatori pozivaju građane da podrže male proizvođače i pronađu zdrave namirnice direktno od njih, i da pronađu proverenog čoveka sa sela, preko koga će doći do zdravih namirnica i poručuju da će u Nišu biti dva ili tri puta godišnje.

Mali proizvođači su platforma koja prikuplja informacije o gazdinstvima, farmama, zadrugama i omogućava kupcima da svoje utiske prenesu i drugima, i tako prošire dobru reč o svom iskustvu. To su uglavnom porodice koje zajedničkim snagama, od najstarijih do najmlađih članova, svoje vreme provode u zemljoradnji, gajenju životinja, kao i obradi dobijenih namirnica u gotove proizvode.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *