Proširuje se prihvatilište za pse u Nišu

Počeli su radovi na proširenju kapaciteta prihvatilišta za pse, jer kako ističu iz JKP Mediana, trenutni kapacitet nije dovoljan. Direktor JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović kaže da trenutno prihvatilište ima kapacitet od 40 boksova, u koje može da stane 40-80 pasa što je malo.

Pas u prihvatilištu može da se zadrži najviše 30 dana, prema Zakonu o dobrobiti životinja, po isteku tog perioda uz odobrenje veterinara ili ide na udomljavanje ili se vraća na ulicu. Direktor JKP Mediana Ivan Mihajlović kaže da trenutni kapacitet niškog Prihvatilišta za pse nije dovoljan, zbog čega proširuje svoje kapacitete i to u dve faze.

„U prvoj fazi planiramo da proširimo kapacitet tako da možemo da zbrinemo dodatnih 40 do 70 pasa u 20 boksova, do 1. jula. Dok bi u drugoj fazi prihvatilište bilo dodatno prošireno i mogli bi da primimo još više od 100 pasa u jednom trenutku“ – rekao je Mihajlović.

Dodaje da bi se proširenjem se stvorila potreba i za još jednom ambulantom koja će biti moderno opremljena, a sve kako bi psi bili tretirani na pravi način dok borave u prihvatilištu. Najvaljuje i da će biti povećan broj sterilizacija sa dosadašnjih 600 godišnje na više od 1.200.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *