Proslava Svetog Save u svim školama u Nišu

Centralna proslava pravoslavnog prosvetitelja i školske slave Sveti Sava održana je danas u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Nišu, a domaćin slave je bio profesor Jovan Ničković.

slava-Sveti-Sava

-Velika je čast biti domaćin na slavi, pogotovu što Svetog Savu slavimo kao sveca koji se borio i za pravoslavlje i za obrazovanje omladine. Temelje našeg duhovnog postojanja postavio je Sveti Sava, a mi se trudimo da idemo njegovim putem – rekao je Ničković na proslavi i najavio otvaranje duelnog odelenja u školi.

slava-Sveti-Sava3
Domaćin slave, profesor Jovan Ničković i sveštenik Novica koji je presekao slavski kolač

Nebojša Sokolović, direktor škole naveo je da je „škola dočekala slavu veselog srca i u nadi da će pružiti novim generacijama što bolje obrazovanje“.

– Mi smo spremni da otvorimo još jedno odelenje električara po duelnom ili bolje rečeno kooperativnom modelu još od septembra. Tu će đaci steći više prakse i veštine koju će učiti i u školi i kod brojnih partnera iz privrede i javnih preduzeća, a koji su danas prisutni na proslavi. Za otvaranje tog odelenja podržavaju nas Grad Niš i drugi partneri, a da bi to ostvarili morali smo da učestvujemo na konkursu Ministarstva prosvete da bi dokazali da možemo da učestvujemo u jednom takvom obrazovnom profilu – rekao je Sokolović.

Na proslavi je Grad Niš predstavljao većnik Mihajlo Zdravković, načelnik Školske uprave Živomir Jovanović, predstavnici „Jugoistoka“ Darko Bulatović i Dragoslav Pavlović i drugi.

Slava Sveti Sava je, inače, proslavljena u svim osnovnim i srednjim školama u Nišu uz priredbe i programe koje su pripremila deca i nastavnici uz obaveznu himnu Svetom Savi.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *