Protest: Ana Brnabić prima delegaciju nezadovoljnih Nišlija (foto i video)

Na protestu koji je danas održan u podne u Nišu rečeno je da će delegaciju nezadovoljnih Nišlija primiti premijerka Ana Brnabić za nedelju dana.

Žarko Đorđević, predstavnik bivših radnika rekao je da će se na tom sastanku sa premijerkom definisati način isplate zaostalih zarada za oko 6.000 radnika koji su nekada radili u sada ugašenim društvenim preduzećima.

Protest je održan ispred Gradske kuće u podne, a na njemu su bili predstavnici boraca, vojnog i policijskog sindikata.

– Nama je predsednik Vučić 2016. godine obećao da će naći mogućnost da isplati zaostale zarade, ali od toga nije bilo ništa. Prevareni smo. Sada nećemo dozvoliti da tako lako poverujemo u to. Jedna delegacija će otići u Vladu Srbije i zahtevati jasan odgovor, kada i na koji način da očekujemo isplatu. Na dobrom smo putu da to ostvarimo – rekao je Đorđević na skupu.

Dejan Milošević, predsedstavnik boraca je pak rekao da će ovi protesti biti radikalniji ukoliko se ništa ne čini na tome da se isplate ratne dnevnice. On je rekao da će u Beograd ići delegacija radnika, ali i boraca koji potražuju ratne dnevnice.

Za razliku od ranije na protestu su govorile i građanke kao na primer Slavica Đorđević, čiji je muž umro, čekajući ratne dnevnice i Maja Sorsorov, nezadovoljna građanka Niša.

M.S.

2 Comments

  1. Dao Bog da vam isplate… ali : „Ako želite da znate šta Bog misli o novcu – pogledajte kome ga najviše daje“ !!! A o tim „ljudima“ je i bezpredmetno pričati !

    1. Ne moraju da daju ratne dnevnice nikome ali neka da narodu 1500€ plate i sve će biti u redu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *