Protest: Bivše radnike i borce izigrala premijerka Ana Brnabić?

Iako su očekivali poziv iz Vlade Srbije, bivši radnici i borci odnosno njihova delegacija nije pozvana da razgovara o zaostalim zaradama i ratnim dnevnicama. Na protestu je jutros ispred Gradske kuće bilo između 300 i 400 Nišlija.

Snimak s današnjeg protersta foto: D. Arsić

Na prošlom protestu dobili su informaciju od gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića da je odgovor pozitivan i da će do danas biti pozvani na razgovore, ali to se nije dogodilo.

Nama je Bulatović rekao da će nas pozvati kabinet Ane Brnabić kako bi razgovarali o aktuelnim problemima, ali ona je dva dana već u Makedoniji. Šta se u međuvremenu dogodilo, ne znam, ali mi poziv nismo dobili. Nismo hteli i ranije da razgovaramo sa nekim službenikom Vlade jer se to pokazalo kao nedelotvorno. nastavićemo protest i tražiti hitan prijem kod Brnabićke – rekao nam je Žarko Đorđević, koji predstavlja bivše radnike.

Bivši radnici su već jednom izigrani i to od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji im je tokom višednevnog boravka 2016. godine obećao da će naći mogućnosti da da se krene sa isplatama zaostalih dohodaka, ali se kasnije pokolebao. U izjavi za novinare, prilikom otvaranja fabrike „Leoni“ rekao je da ne može da isplati dugove za koje je kriva bivša vlast.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *