Protest građana zbog visoke cene daljinskog grejanja u Nišu (foto)

Predstavnici Udruženog pokreta slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada (UPSS) zatražili su danas na protestu javnu raspravu pred medijima sa čelnicima Niša o ceni grejanja za koju smatraju da je previsoka. Energetičar Miroslav Cvetković rekao je da cena fiksnog dela računa za grejanje mora biti značajno niža.

Na protestu, gde se okupilo par stotina Nišlija, ispred Gradske toplane još jednom je navedeno da građani plaćaju plate partijski zapošljavanim osobama. Završetak protesta, posle šetnje u koloni, se planira ispred Gradske kuće u Nišu.

Protesti protiv visoke cene grejanja najavljeni su uskoro u Zrenjaninu i u Subotici. Zanimljivio je da su protesti najavljeni i u Kraljevu gde je vlast istog dana našla načina da se snizi cena grejanja, rečeno je na protestu.

Do petka, 3.februara će svakodnevno biti protestnog okupljanja ispred Gradske kuće. Pozivamo sve građane da nam se pridruže i da se zajednički izborimo za svoja prava i poštovanje zakona, rekao je Saša Kostić, predsednik Upravnog odbora UPSS-a.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Na kraju krajeva. Ako ne mogu da platim grejanje necu ni da ga koristim. To je bar elementarno pravo. Svako ima pravo da svoju robu ili uslugu prodaje po ceni koju odredi, ali i kupac za nju nudi onoliko koliko hoce ili moze.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *