Protest građana zbog zatvaranja mosta u Donjoj Vrežini – Ne rušimo stari most, dok se novi ne izgradi!

Juče je održan protest građana koji je inicirao odbornik u Skupštini GO Pantelej, Slaviša Dinić, zbog zatvaranja mosta u naselju Donja Vrežina, koji spaja gradske opštine Pantelej i Medijana, još davne 2019. godine. Most u Donjoj Vrežini je oštećen 2015. godine usled naplavina koje su se zadržavale u vodi ispod mosta. Nakon godinu dana nanosa, most je zatvoren za drumski saobraćaj u martu 2019. godine i od tada se koristi samo za pešake.

Građani sa obe obale reke su protestovali zbog ogromnog značaja mosta, pre svega zato što povezuje dve gradske opštine i bitno skraćuje deonice za odlazak na posao i u školu, ali i zbog bezbednosti građana koji su sada usmereni na nebezbednu, neobeleženu saobraćajnicu bez trotoara i pešačkih prelaza. Takođe, mnogi objekti na strani opštine Pantelej su sada odsečeni od druge strane grada.

Naglašava se i da most postoji u svim planskim dokumentima grada Niša, ali gradske vlasti su umesto rešenja problema mosta, nudile samo konfuzne izjave. Građani su prinuđeni na samoorganizaciju, jer se prioriteti gradske i opštinskih vlasti očigledno ne podudaraju sa prioritetima i potrebama građana. Na protestu su izrazili jasan zahtev da se ne ruši stari most, dok se novi ne izgradi i da se izgradnja mosta mora realizovati kao hitno i prioritetno pitanje.

Takođe, formiran je Odbor građana koji će pratiti dešavanja, informisati građane i predlagati rešenja u konsultacijama sa stručnim ljudima. Cilj protesta je bio naterati gradske vlasti da rade svoj posao i reše problem mosta u Donjoj Vrežini.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *