Protest nezadovoljnih Svrljižana

Žitelji Svrljiga započeli su u subotu  svoj loklani protest pod nazivom ,,Za spas Svrljiga“. Na skupu je bilo oko 200 meštana ovog mesta.

slobodna ilustracija

Ovaj protest nema nikakve veze sa protestm ,, 1 0d 5 miliona,, već je ovo narodni potest protiv lokalne vlasti pod nazivom ,,Za spas Svrljiga,,.Reč je o našoj zabrinutosti za budućnost svih žitelja Svrljiga, prvenstveno naše dece čiji je opstanak i ostanak na ovim prostorima ozbiljno ugrožen zbog teške ekonomske situacije.Privreda je uništena pa naši mladi masovno odlaze u pečalbu u Češku, Slovačku, Sloveniju pa čak i u SAD. Svrljig tiho izumire, natalitet opada, sve je manje dece,manje smeha, manje lekara a sve više starih i nemoćnih i umrlih. Vlast tvrdi da odgovorno radi na unapređenju i razvoju privrede i poljoprivrede, ali rezultat ne vidimo. Znamo da Republika šalje ogromna sredstva, ali sumnjamo da se nenamenski troše. Cilj nam je da razgovaramo jer nam ćutanje neće oprostiti naša deca a narod od muke ili straha je ućutao i niko ništa ne preduzima iako živimo u demokratski uredjenoj državi.Mnogi ne smeju jabno da istupe iako trpe posledice i u Svrljigu godinama žive u agoniji.namera nam je da se ljudi oslobode straha i končano shvate da samo dijalogom sa loklanom vlašću možemo sebi da stvorimo bolju budućnost jer verujemo d ajoš nije kasno – kaže inicijator i prvi govornik na protestu  Bratislav Mitić,vlasnik staklorezačke radnje.

Na prvom protestu prisustvovalo je nekoliko stotina Svrljižana a odmah posle toga pojavili su se komentari u lokalanim glasilima i na društvenim mežama da je nezadovoljnih znatno više ali pribojavaju se loklane vlasti da se javno suprostave zbog partokratije Ujedinjene seljačke stranke koja je na kormilu u ovoj opštini.

ZAHTEVI

Svrljižani su na prvom protestu dogovorili da  se pripremi 555 pitanja nosiocima vlasi i da se od ponedeljka na pisarnici opštine predaju po pet pitanja.  a odgovore očekuju na sledećem protestu zakazanom za iduću subotu. Među prvim pitanjima traži se odgovor na primer da li su lokalni političari svesni devastacije koja hara, šta su učinili da zadrže ili šta čine da vrate armiju mladih koja permamentno odlazi, da li  ima kapitalnih projekata, novih investitora i ko je odgovoran za trenutnu situaciju.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *