Protest „Niš nikad u NATO“

Protest „Niš nikad u Nato“ u organizaciji Demokratske stranke Srbije kojoj se pridružilo još par stranaka održan je danas ispred Tvrđavskog mosta u Nišu, a sakupljeno je do sada (dva dana) oko 2.000 potpisa da bi građanska inicijativa ušla u skupštinsku proceduru.

Milan-Lapčević
Milan Lapčević

Milan Lačević, šef odborničke grupe u niškoj skupštini rekao je da je samo danas za sat i po vremena sakupljeno oko 650 potpisa građana. Protest se odvija zbog toga što je predsednik Srbije Tomisav Nikolić potpisao sporazum o saradnji s NATO.

NATO
foto: gradjanin.rs

-Mi nikada nećemo dozvoliti da se Srbija stavi u podređen položaj, da postane kolonija i da bude u nekom savezu koji je ubio više od 3.000 ljudi i napravio štetu koja se procenjuje na preko 50 milijardi evra. Zbog svega toga smatramo da Niš koji je najviše stradao u tom ratu, ne sme da bude deo ovog sporazuma i mi smo pokrenuli inicijativu u Skupštini grada da se izuzme iz tog saveza sa Natom. Mi se nalazimo baš na ovom mestu pored spomenika, simbola stradanja gde je među 26 ubijenih civila, ubijena i jedna trudnica u ssedmom mesecu trudnoće. Iz pijeteta zbog tih žrtava mi sakupljamo pšotpise i tražićemo da ovaj sporazum ne zaživi tako što ćemo pristupiti tom savezu – rekao je Lapčević.

M.S.

2 Comments

  1. Predlazem da sakupljamo potpise da postanemo deo slobodarskog Vladivostoka. Napraviti put svile Nis – Vladivostok i svi da krenemo u bolju buducnost na Daleki Istok! Sve one koji su otisli u zemlje NATO iz Srbije traziti da se hitno vrate ili da predju u Rusiju, Belorusiju i Severnu Koreju. Ko odbije, proglasiti za saradnika NATO (izgradjuju te zemlje), zabraniti im ulazak u zemlju i proglasiti ih Izdajnicima.

    1. Ти код твоји НАТО пријатељи можеш и у Албанију да се преселиш. А кад погледаш мало уназад,под условом да осећаш припадност српском народу, можеш да видиш ко је тај твој народ клао, набијао на колац, протеривао, стрељао 100/1, опет клао, протеривао, вадио органе, бомбардовао… Ко му је палио села,рушио градове, бомбардовао мостове, отимао земљу… Ко га је асимиловао, прекрштавао, језик присвајао, светиње скрнавио… Ко би био најсрећнији кад би твој народ нестао… Можеш да видиш да су сви они листом у НАТО. Ја се сећам од Наврђеда на овамо и зато нећу у НАТО.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *