Protest: Niški odbornici ne smeju biti marionete nečije sujete

Na protestu „Ne damo niški aerodrom“ u Nišu do sada se okupilo najviše Nišlija koji ne žele da aerodrom „Konstantin Veliki“ pređe u ruke republici. Na Trgu kralja Milana se procenjuje da je bilo preko 2.000 građana.

Mladen Jovanović iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju rekao je da se toliki broj građana nije sakupio na tom mestu 20 godina. On je izneo je 30 argumenata zbog kojih, kako je rekao, aerodrom odnosno javno preduzeće „Aerodrom Niš“, bi trebalo da ostane vlasništvo grada Niša, a ne republike.

Rastislav Dinić, doktor filozofije je najavio da će Skupština grada Niša verovatno biti održana 3. ili 4. maja i pozvao sve da se u istom broju okupe ispred gradske uprave.

Na odbornicima koji ne smeju da budu marionete je odgovornost. Oni će nastaviti da žive u ovom gradu, a njihove komšije, prijatelji im kažu da ne daju jeftine letove iz Niša. U siromašnom gradu nema mesta ni za koga i nemate prava da oduzimate ili poklanjate ono što su naši preci gradili – rekao je Jovanović.


On i ostali aktivisti inicijative su razvili dugačku rolnu papira gde su bili ispisani argumenti za ne otuđenje aerodroma.

Profesorka Filozofskog fakulteta, Tatjana Paunović je kazala da ne zna u čemu je problem „da se naš aerodrom gradi našim parama“.

Nismo mi baš tako tupavi kao što se o nama priča. Prvo, mi znamo da niko, bilo ko nahuška Nišlije protiv Nišlija. Svi mi ovde živimo. Mi ne zameramo svojim prijateljima, sugrađanima koji su preko spiskova danas prisiljeni da budu dekor nečijoj sujeti. To što je neko dobio većinu u skupštini, ne daje mu pravo da radi šta hoće. Naprotiv, oni su dobili odgovornost da rade ono što je u interesu svih nas – rekla je Paunovićeva.

Na protestu je govorio i inicijator ovog građanskog protesta Miloš Bošković.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *