Protest protiv obavezne vakcinacije u Nišu

Protest “Građanske inicijative za neobaveznu vakcinaciju“ pored Beograda, Novog Sada i Jagodine održan je i u Nišu pred pedesetak učesnika skupa.

Protest protiv obavezne vakcinacije u Nišu

Glavni zahtev organizatora protesta je da vakcinacija ne bude obavezna, a ne da bude ukinuta. Vakcinacije bi trebalo da bude stvar ličnog izbora a ne da se sprovodi kroz razne prisile i zabrane, rečeno je juče na skupu.

Na mirnom protestu govorili su Ivan Jušković iz Udruženja “Hrast“ i Ivan Janković ispred Pokreta Dveri koji su ukazali da postoje neki skriveni motivi za prisilnu vakcinaciju, a ne briga za zdravlje i dobrobit građana Republike Srbije.

Oni su još jednom podsetili građane Niša da je cilj protesta da vakcinacija ne bude obavezna, a ne da bude ukinuta.

Protest su, u globalu, podržali lekar dr Jovana Stojković, publicista Vladimir Dimitrijević, roditelji dece oštećene vakcinama, advokati Ivo Strujić i Milorad Mihajlović, sociolog dr Miša Đurković, novinari i umetnici i mnogi drugi, a inicijativi su se pridružili i glumci Slobodan Ćustić i Sergej Trifunović.

Ova inicijativa proistekla je iz fejsbuk grupe “Nevakcinisana deca su zdravija od vakcinisane” koja je osnovana 2011. godine i do danas je okupila dvadesetosam hiljada i tristotine članova. Ovu stranicu svakodnevno prate roditelji iz Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije gde su vakcinacije takođe mandatorne.

Blog Lazara Lazića, “Mrtav ugao“: https://lazic037.wordpress.com
Foto: Nikoleta Biočanin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *