Protest ugostitelja: U četvrtak zatvaraju lokale zbog represije

Članovi Udruženja ugostitelja Niša odlučili su da sutra, u četvrtak, ne otvore svoje kafiće, restorane, poslastičare i druge lokale u znak protesta protiv, kako saopštavaju, neselektivne represije inspekcija prema njima. Oni su odlučili na sinoćnjem sastanku da ne rade od 8 do 16 sati. Posle toga su predstavnici udruženja trebali da se sastanu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, mada on nema mnogo ingerencija u strukturama Poreske uprave, sem što može da utiče na rešavanje problema ugostitelja, svojim autoritetom.

Tvrđava

Direktan povod je bio zatvaranje objekata pred Filmske susrete. Mi ne kažemo da u našoj branši nema vlasnika koji ne prijavljuju radnike, ne izdaju fiskalne račune i drugo, ali velika većina maksimalno poštuje zakon tako da oni koji pošteno rade se stavljaju u isti koš sa onima koji to ne čine. Inspekcije nam nalaze neke sitnice koje se uvek mogu naći, i značajno nam smanjuju promet na ionako „slab“ posao. Hoćemo kontrolu, svakako, ali da to bude uređeno, kažu ugostitelji.

Oni planiraju da se sutra posle 16 časova okupe u Obrenovićevoj ulici ispred Medija centra gde će održati konferenciju za novinare i izložiti sve probleme.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *