Provereno: Netačno da se na grčkoj granici turistima kontoliše prtljag s hranom!

Iako su svi mediji pre nekoliko nedelja brujali o tome da će na Grčkoj granici biti kontrolisani bagaži kako bi se iskorenili takozvani „paradajz turisti“, to apsolutno nije tačno! Nekoliko naših čitalaca potvrdilo je „Građaninu“ da takva kontrola uopšte ne postoji.

Neki to objašnjavaju time da zapravo „paradajz turisti“ više i ne postoje jer paradajz skoro isto košta na grčkom moru kao i u Nišu dok drugi pak navode da bi takve kontrole značajno usporile prelaz preko granice što nikome ne ide u prilog. Treći pa tvrde da su cene mesa, što je građanima Srbije najvažnije, slične, a „sve ostale cene, zavisno od mesta, su nešto skuplje, ali ne toliko da bi bilo ko iz Srbije teglio hranu.

solun
Dragan Marinković u Solunu

Dragan Marinković, direktor „Niškog kreativnog studija“ se sa niškim „Eurotursom“ ovih dana nalazi se u Pefkiju na ostrvu Evia.

Na granici su bila dva niška autobusa,  a desno putnički automobili. Apsolutno niko od carinika nije zatražio nikome da otvori gepek i pregleda da li neko nosi hranu ili ne. Ovde u Pefkiju paradajz košta od evro do evro i 40 centi, lubenica je baš jeftina, na primer, a staje 40 centi po kilogramu tako da stvarno ne znam što su podigli toliku halabuku da će na granici biti gužve zbog tih kontrola, kaže Marinković.

M.S.

foto naslovna: www.vaseljenska.com

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *