„Provetravanje pesme“: Svetski dan poezije u Nišu u znaku Branka Miljkovića

U čast devedesete godišnjice od rođenja Branka Miljkovića, tradicionalna manifestacija „Provetravanje pesme“, povodom obeležavanja Svetskog dana poezije u Nišu, ove godine biće u formi trodnevnog festivala književnosti. Manifestacija koju organizuje Društvo književnika i književnih prevodilaca, trajaće od 21. do 23. marta.

Ova manifestacija u Nišu od 2018. godine nosi naziv „Provetravanje pesme“, po istoimenom delu iz poeme Branka Miljkovića, a poziv je kao i uvek otvoren za sve ljubitelje pisane reči da dođu na plato Narodnog pozorišta u Nišu.

„U četvrtak 21. marta u podne, svi ljubitelji poezije mogu da dođu i čuju članove društva književnika koji će govoriti poeziju Branka Miljkovića, a u 17 sati će biti otvorena izložba „Poezija je pobeda nad pesnikom“ – navode organizatori.

U petak će se u gornjem foajeu Narodnog pozorišta čitati poezija Ace Šopova, a u 18:35 biće održana projekcija poetskog filma „Distrofija bluz“.

Poslednjeg dana manifestacije u 17 sati predstaviće se Novi pesnički glasovi „Niš calling“, dok se program zatvara koncertom „Propovedanje vatre“.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *