Prva grupa najboljih đaka iz Medijane stigla s letovanja iz Grčke – deca prezadovoljna

Prva grupa od 400 najboljih đaka s teritorije opštine Medijana vratila se s osmodnevnog letovanja iz Grčke.

foto: Boban Mihajlović

Sve je bilo sjajno – od hrane do igara na pesku! Ovo su reči niških osnovaca koji su sinoć, u četvrtak uveče doputovali iz Grčke. Prva grupa od četrdesetoro učenika, iz Osnovne škole „Sveti Sava“ vratila se sa besplatnog letovanja koje je za njih organizovala Gradska opština Medijana.

Deca su prepuna utisaka sa odmora, gde su se od 22. juna družili, uživali u čarima mora ali i igrama uz pomoć animatora. Hrana je bila ukusna, vreme divno, smeštaj još bolji. Na dočeku dece su, videlo se, i roditelji bili srećni jer je sve prošlo bezbedno.

Reči zahvalnosti za poklon letovanje, od kojih su neki prvi put videli more imaju svi putnici. Na put su pre nedelju dana sa svojim đacima pošle i učiteljice, kako bi sve proteklo u najboljem redu. Po rečima Jasmine Popović Golubović, jedne od njih, deca su obećala da će biti poslušna i to ispunila. Trudiće se kaže da im đaci uvek budu dobri, kako bi i naredne godine zaslužili odmor posle napornih časova i učenja.

U međuvremenu, put grčkih plaža na letovanje je krenula druga grupa 40-oro osnovaca, učenika Osnovne škole „Učitelj Tasa“, i to u pratnji dve nastavnice. I njih je na put ispratio predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić, poželevši im prijatan odmor daleko od vrelog niškog asfalta.

Besplatno letovanje za učenike osnovnih škola sa teritorije Gradske opštine Medijana organizovano je za 400 najboljih đaka, od petog do sedmog razreda, iz ukupno 10 osnovnih škola koliko ih ima na teritoriji GO Medijana.

Kako je i planirano oni provode po osam dana u Olimpik Biču u Grčkoj u organizaciji i o trošku opštine i to u periodu od 22.juna do 31.avgusta. Za sve učenike obezbeđen je smeštaj na bazi polupansiona u hotelu Katarina.

Deca idu na letovanje preko niške Agencije „Euroturs“, koja je na javnoj nabavci dobila organizaciju letovanja za decu. Redosled letovanja učenika određen je žrebom.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *