Prva transplantacija na niškoj Kardiohirurgiji ove godine, majka donirala bubreg ćerki

Na niškoj Klinici za kardiohirurgiju urađena je prva transplantacija bubrega ove godine, kaže direktor Dragan Milić i dodaje da je majka je poklonila bubreg ćerki i da je sve prošlo kako treba.

Milić se zahvalio svim članovima tima koji su učestvovali u zahvatu u preoperativnoj pripremi, samom zahvatu i u nezi nakon transplantacije.

Zahvalan vaskularnoj ekipi koju su činili dr Ilić, dr Đorđević i dr Stojanović, celoj urološkoj ekipi koju su predvodili dr Pejić i dr Dinić, dr Branki Mitić na sjajnoj pripremi para za transplantaciju, dr Maji Jocić na ultrazvučnom praćenju operisanih, anesteziološkoj ekipi koju su predvodili dr Nenad Jovanović i dr Marija Stošić, celokupnom osoblju u sali – instrumentarkama, perfuzerima i anestetičarima, sestrama u intenzivnoj nezi na “filigranskoj nezi“ i praćenju stanja operisanih, celokupnom pomoćnom osoblju, bolničarima i higijeničarima i dr Jasmini Erčevic na pravovremenom obezbeđivanju potrošnog materijala.“ – navodi Milić.

Dodaje da je ponosan na svoj tim koji je učinio da sve prođe u najboljem redu.

Ponosan što sam predvodio tim sjajnih ljudi i vrhunskih stručnjaka koji me stalno i iznova čine ponosnim. Ovog puta majka je poklonila bubreg svojoj ćerki 1994. godište. Obe su u stabilnom oporavku.“ – kaže Milić.

On zaključuje da je transplantacija organa spasonosno rešenje mnogim bolesnicima i poziva na podršku programu transplantacije i pomoć onima kojima je ona neophodna.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *