Prvi dan Evropskog prvenstva za košarkašice u Nišu – Hrabra igra, trojke i preokreti

Prvi dan grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu za košarkašice u niškoj hali „Čair“ doneo je dve utakmice grupe C sa velikim preokretima i neizvesnim završnicama do poslednje sekunde.

U prvoj utakmici Mađarska je pobedila Sloveniju rezultatom 88:84. Iako su slovenačke košarkašice tokom cele utakmice vodile sa nekoliko poena, a najveću prednost od 14 poena stekle su na početku treće četvrtine, u neizvesnoj završnici Mađarice su uspele da preokrenu rezultat i ostvare prvu pobedu na prvenstvu. Košarkašice Slovenije imale su podršku stotinak svojih navijača, ali su se na kraju ipak radovali Mađari i nekolicina njihovih navijača.

U drugoj utakmici uspešnije su bile Italijanke koje su pobedile selekciju Turske sa 57:54. U utakmici sa manjim brojem poena ipak je viđena dobra i neizvesna košarka. U poslednju četvrtinu ušlo se sa jednim poenom prednosti za Italijanke što je pružilo neizvesnu i uzbudljivu završnicu, ali i bilo dovoljna za pobedu Italijanki pred oko 200 gledalaca u hali „Čair“.

Takmičenje se nastavlja sutra, a u grupi C, koja se igra u hali „Čair“ u Nišu, sastaju se od 16 časova Slovenija-Turska, a od 18:30 igraju Italija-Mađarska.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *