Prvi Miticon meetup pod nazivom TechRight u Nišu

U Nišu će biti održan prvi Miticon meetup pod nazivom TechRight u petak, 08. februara, od 17 sati na Elektronskom fakultetu.

Govoriće se na 5 tema, čije vam detaljnije opise dajemo u nastavku:

1. Baviti se tehnologijom na pravi način u 2019. godini

Svi pričaju o veštačkoj inteligenciji, automatizaciji i mašinskom učenju. A kako ove tehnologije zapravo menjaju IT svet? Kako one utiču na vas? Bilo da ste programer, vlasnik biznisa ili samo konzument tehnologije, šta morate da znate i koje veštine da posedujete da biste preživeli i uspeli? Bogdan Mitić iz Miticona, predavač na ovu temu, govoriće o najvećim trendovima, problemima i šansama u IT industriji u 2019. godini, ali i u budućnosti.

2. Priče o DevOpsu

Više od CI/CD. Sa pravim razmišljanjem i pravim alatima budite uvek na visini svog Clouda, dok se on konstantno transformiše tokom vremena (bare metal, virtual, docker, k8s, micro services, serverless, edge). Kako da se osigurate da se greške dese samo jednom i da podaci vaših klijenata ostanu sigurni kroz prave procedure, monitoring i automatizaciju – reći će vam Senior Director Engineering Vladan Gunjić.

3. Od JSP do Angular – Putovanje kroz UI tech stack u Mapp Digitalu

Praktične savete – za modularizaciju, biblioteke i ponovnu upotrebu koda, separacija i redovno ažuriranje – daće vam Software Architect Michael Kraus.

4. Treba li da naučim Kotlin?

Bitka: Google vs Oracle

Da li je Kotlin pravi alat za Android i Backend programiranje? Izgradite svoje mišljenje učeći još više na ovu temu uz pomoć Team Lead Mobile Aleksandra Marinkovića i Backend Engineer Nemanje Petrovića iz Miticona.

5. Big Data ispod površine:

Pregled Big Data koncepta, tehnologije i praktične upotrebe. Poređenje tradicionalne database driven arhitekture aplikacije i Distributivnih Sistema, prednosti i mane, upakovano sa iskustvom Mladena Antunovića Sr. Manager, Big Data Engineering, stečenim razvijajući višestruke Big Data projekte.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *