Prvi put: Venčanje i sudbonosno „DA“ u niškoj tvrđavi (FOTO)

Po prvi put je jedan bračni par rekao svoje sudbonosno „da“ na jednom od travnjaka niške Tvrđave. To su 7. maja na vrlo poseban način uradili mladenci, Branislav i Danijela Miljković. Savetodavno im je u tome mnogo pomogao, kako kažu, matičar gospodin Zečević.

Na postavljenom tepihu, u delu ovog kulturno-istorijskog spomenika kod gradske bašte, ispod postavljenih baldahina, dvoje mladenaca su posle 13 godina zabavljanja, prstenovali jedan drugog. Do sada je bila praksa nekih parova da se samo slikaju u lepom ambijentu tvrđave, ali ovaj čin je zaista po mnogo čemu jedinstven.

Hteli smo da nam venčanje bude romantično kao i naša ljubav. Hteli smo da to bude nešto posebno i tako je i bilo. Uživali smo u tome – priča za „Građanin“ Danijela.

Ona nam kaže da je rodom iz Zaječara, a da su se njih dvoje upoznali u Pirotu.

Moram da priznam da je malo duža ta procedura venčanja u tvrđavi. Upornošću se sve postigne, pa tako smo i mi posle dva meseca uspeli da dobijemo dozvolu za zauzeće javne površine, a što je bilo neophodno. Vredeo je svaki trenutak tog truda jer je bilo nezaboravno – objašnjava Danijela.

Posle lepe ceremonije kojoj su prisustvovali kumovi i zvanice, iz tvrđave su se preselili u restoran gde se slavila ljubav.

M.S.

foto: Ivan Mihajlović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *