Prvo mesto za baletski studio „Akademija“ SKC

Baletski studio „Akademija“ Studentskog kulturnog centra Niš osvojio je najviše nagrada na 34. Festivalu umetničke igre „Dani igre“ u Beloj Palanci, čime je dobio laskavu titulu apsolutnog pobednika ovog takmičenja.

Male balerine iz Niša zablistale su u punom sjaju i pokazale svoju gracioznost i talenat. Anika Nikić (7 godina) osvojila je prvo mesto izvodeći koreografiju „Tarantela“. Simić Dunja (4 godine) pokazala je da kada je talenat u pitanju godine nisu presudne, pa se tako u konkureniciji devojčica uzrasta od 6-8 godina, igrajući „Italijansku polku“ izborila za drugo mesto, kao i Minja Živković (5 godina) koja je, plešući „Porcelansku lutku“, osvojila treće mesto.

Na takmičenju je zablistala i Lenka Milićević (11), koju je koreografija „Prekrasni vrt“ dovela do pobedničkog postolja i ona je u svojoj kategoriji zauzela drugo mesto. Grupnom koreografijom „Veseli pilići“ balerine i baletani ovog studija osvojili su treće mesto.

Svi smo zaista ponosni na našu decu. Ona su dala sve od sebe, a imali su i ogromnu podršku roditelja, koji su zajedno sa nama sve to izneli. Mi smo jedan tim koji odlično funkcioniše, a ovi rezultati to i dokazuju.“, navodi Vladislava Milosavljević, umetnički rukovodilac baletskog studija „Akademija“.

Kako kaže, posle takmičenja dolazi vreme za analiziranje nastupa, kako bi male balerine bile još bolje, i kako bi nastavile da nižu dobre rezultate.

„Sa ponoson mogu da kažem i da je naša učenica Lenka Milićević položila prijemni ispit u baletskoj osnovnoj školi „Dimitrije Parlić“ u Pančevu. Ona je postala i prva učenica koja će ovu školu pohađati vanredno u našem studiju u Nišu“, dodaje Vladislava Milosavljević.

Inače, Baletski studio „Akademija“ SKC Niš, organizuje upis u pripremni razred osnovne baletske škole „Dimitrije Parlić“ (Pančevo). Pravo upisa u pripremni razred imaju devojčice i dečaci uzrasta 8-10 godina sa ili bez baletskog predznanja. Ovo malim balerina i baletanima daje mogućnost da vanredno pohađaju osnovno baletsku školu, a nastava će se održavati u prostorijama u Nišu.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *