Pucanje po šavovima: Radnički ne može da igra na „Čairu“ – vraća se Pavkov?

Poslednji događaji u Fudbalskom klubu „Radnički“ Niš ukazuju da je posle prošlogodišnjeg uspona, došlo do fronta problema za koje navijači ne vide rešenje. Poslednje dve vesti, čini se, klub stavljaju u podređen položaj.

Stadion „Čair“ od izgradnje nije dobio upotrebnu dozvolu. Čak je počeo i da prokišnjava i propada. Radnički će sa ekipom Mladosti iz Lučana (petak, 17,30) morati da potraži neki drugi stadion jer kako navodi mediji, „neki“ izvođač radova je prekinuo strujni kabl tako da je opasan za bezbednost ljudi. O tome je rukovodstvo kluba obavešteno od strane EPS-a i Grada Niša

Dobili smo dopis iz Gradske kuće u Nišu i EPS da je zbog teškog oštećenja podzemnog strujnog kabla dužine 120 metara ugrožena bezbednost zaposlenih na stadionu, ali i ljudi u njegovoj okolini. Taj kabl je oštećen nagnječenjem još tokom velikih poplava u Srbiji. To znači da je odigravanje utakmice protiv Mladosti praktično nemoguće na „Čairu“ – kaže za „Novosti“ potpredsednik Radničkog Dejan Propadalo.

Radnici EPS su u sredu bili na terenu tokom celog dana i pokušavaju da reše problem, a u Zajednici Superlige Srbije razmatraju mogućnost da se utakmica Radnički – Mladost igra u Kruševcu ili u Jagodini.

Na drugoj strani, Crvena Zvezda vraća nekadašnjeg igrača Vojvodine Milana Pavkova u okrilje niškog kluba. Beograđani su se predomislili po principu puj – pike ne važi. Umesto 300.000 evra koji po ugovoru slede niškom timu, isplaćena je trećina. Da se Pavkov vraća u Niš, navodno je za Mocart sport potvrdio i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Ovaj čin može da nagne na pomisao da niški klub „služi kao otitarač“ koji nema nikakva prava.

Na trećoj strani, čini se i najvažnijoj, u 1. kolu Super lige Radnički je igrao sa Crvenom Zvezdom. Jeste izgubio sa 3:0, ali to nije najgore. Viđena je potpuno bezidejna igra, a novi trener Peter Pakult se nije proslavio taktikom.

Stiče se utisak da klub „puca po šavovima“, a potrebna je deblja igla i poduži konac da se „šavovi zašiju“ u ovom klubu.

M.S.

1 Comment

  1. Jel vam rekoh da ce taj da se vrati!Napalio se kao da je Aguero,pa kad vido da ce na Ub da ga salju,ajd nazad!
    Kobliska i Pera Seratlic se u grobu okrecu sta rade sa klubom i „stadionom“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *